ביטוח בהגדרתו הנו מתן הגנה מפני סיכונים. בחיי היום יום אנו חשופים לגורמים חיצוניים שאינם תלויים בנו. אחת התשובות במקרים אלו היא מתן פיצוי כספי הנועד להעניק הגנה כלכלית והמשך שמירה על רמת החיים של המבוטח ו/או בני משפחתו תלוי בסוג הכיסוי שאפרט בהמשך.

בעולם הביטוח, נהוג כי צד אחד נוטל את הסיכון והאחר משלם תשלום המוסכם על 2 הצדדים ומעוגן בחוזה ביטוחי. זהו הסכם בין נוטל הסיכון, קרי, חברת הביטוח לבין המבוטח – הלקוח התחום בזמן הידוע מראש . בעת אירוע ביטוחי, הסכם זה מקנה למבוטח או לאחד מהמוטבים שלו הטבה כספית שתשולם כפיצוי חודשי או חד פעמי.

קיימים בשוק סוגים שונים של כיסויים ביטוחיים אשר חלקם גם משלבים מרכיבי חסכון. כיסוי ביטוחי מתייחס לכיסויים ביטוחיים במקרה מוות וכיסויים ביטוחיים במקרה חיים. על כל זאת נפרט בהמשך ונתמודד עם הקושי הבסיסי הרווח – איך צריך להתייחס בבואנו לבחון ולהצטרף לתוכנית ביטוח חיים.

חשוב לזכור כי, תכנון נכון מתחשב בפרמטרים רבים אשר אינכם מודעים להם וגורר אחריו הוזלות משמעותיות ולעיתים  אף חוסך ממכם רכישת מוצר ביטוחי אשר לא נחוץ לכם. כמו כן, לעיתים הפרדת המרכיב הביטוחי ממרכיב החיסכון, יגרור אחריו הוזלה בכיסוי הביטוחי גם כן. "הפרד ומשול".

ברוב המקרים, מחירו של הכיסוי הביטוחי מושפע מגורמים כגון: גיל המבוטח, מין וסטטוס עישון.

בבואנו להצטרף לתוכנית ביטוח חיים, אנו צריכים לשים לב לנקודה חשובה מאוד, מתן פתרון הולם בהגנה ובשמירה על רמת החיים. אין מטרת ההצטרפות לתוכנית ביטוח למקרה מוות להפוך את המוטבים (אותם אלה להם זכות חוקית לקבלת הכספים במקרה מוות לדוגמא וזאת מעל להוראת צוואה) לאחר אירוע מוות לעשירים אלא, לאפשר להם את המשך השמירה על רמת החיים שהיו רגילים לה טרם קרות האירוע.

מכאן, שבכל רגע נתון בו המבוטח מכוסה בביטוח חיים וישכיל להתאים את גובה הכיסוי הביטוחי הנכון, הדבר יוביל את המבוטח להוצאה הכספית הראויה מבלי להרגיש כי הוא משלם עבור העשרת בני המשפחה לאחר אירוע מוות.

כל זאת נכון גם באשר לכיסוי ביטוחי מסוג אחר, בו יפוצה המבוטח עצמו בפיצוי עקב אירוע כדוגמא מחלה קשה, נכות מתאונה, תכנית בריאות וכולי..

מכיוון שהתאמת מוצר ביטוחי משלבת אלמנט מכירתי, פועלים בתחום מספר גורמים אשר יכולים להשפיע על בחירת המוצר. כאשר ניגש לתכנן פתרון נכון, יש להתחשב במספר גורמים אשר לרוב הלקוח רחוק מלהיות מודע להם ובכך אינו מתחשב בהם, מה שמביאו בסופו של דבר להוצאה מיותרת עבור פתרונות עודפים ואינם נחוצים.

דרך ראייה ותכנון אובייקטיבי-מקצועי, ניתן לחסוך עלויות רבות וראיית הלקוח בראש וראשונה. תכנון ביטוחי דורש ידע מקצועי ושליטה בתפריט המוצרים, אובייקטיביות וגילוי נאות.